Ce este detailing-ul interior?

Deoarece multe persoane confundă o simplă spălătorie cu un atelier specializat de detailing voi clarifica în acest articol câteva aspecte cu scopul de a face diferența între o curățare superficială și o curățare până la cele mai mici detalii.


Definiția detailing-ului interior este următoarea: curățarea și igienizarea în detaliu cu ustensile și soluții dedicate a tuturor suprafețelor interioare ale unei masini. Pentru a intra și mai mult în detalii, vom lua ca exemplu curățarea bordului, partea pe care șoferul o vede cel mai mult atunci când conduce. La un pachet de Full Detailing acesta nu va fi doar șters superficial cu o cârpă umedă și atât. Fiecare centimetru este curățat cu o pensulă, perie daca e nevoie plus alte ustensile pentru a atinge toate zonele cum ar fi cele dintre butoane sau grile de ventilație. Pentru a usca plasticele cât mai rapid și eficient se folosește aer comprimat iar dacă murdăria este mai incăpățânată se foloseste și abur. Partea de bord și consolă centrală se curăță în aproximativ o oră.

Pentru un pachet de curățare complet al interiorului, de regulă se merge cu procesul de sus în jos. Adică se începe cu partea de plafon, mânere și parasolare. Mai apoi stâlpii, bordul si consola centrală. Umreaza partea tapițeriei, scaunele si mocheta, apoi fețele de uși iar la final partea de portbagaj.


Vom discuta mai departe despre cum se face curățarea corectă a tapițeriei din textil. De regula scaunele din material textil sunt mai sensibile la apariția petelor. Pentru a le elimina cât mai eficient e nevoie de ajutorul unui aspirator cu injecție-extracție si eventual un abarat de abur. Aspiratorul cu injecție-extracție joacă un rol cheie, el extrage spuma si mizeria din material pentru a împiedica apariția petelor după uscare. Curățarea materialelor textile fără un asemenea aspirator va crea doar daune inutile.


Ozonificarea joacă un rol important. Prin acest proces se elimină mirosurile neplăcute din habitaclu, precum si cele din sistemul de ventilație, iar în urma ozonificării interiorul mașinii va fi lipsit de bacterii și microbi.


Dupa finalizarea ozonificării și curățării fiecărui element, pe plastice se aplică un dressing special. Pe lângă aspectul plăcut pe care îl oferă, rolul principal al acestui dressing este acela de a proteja în timp la decolorarea și degradarea plasticelor, oferind protecție UV.


Un serviciu de Full detailing interior complet dureaza aproximativ 16 ore, atenția la detalii este maximă, mereu ne asigurăm să nu rămână murdărie în zonele nedorite. Recomandăm demontarea scaunelor și a banchetei pentru a curăța mai bine anumite zone.

Recomandăm efectuarea acestui serviciu odata la un an.


De ce Full detailing interior?

  • te vei simții mai bine într-o mașină curată
  • un habitaclu fără microbi și bacterii
  • materialele din interior se vor păstra mult mai bine în timp
  • valoare mașinii va fii una mai mare la revânzare
  • spălătoriile nu asigură o curățare completă
  • Vei avea siguranță din punct de vedere medical